Spred salt og sikkerhed blandt cyklister og fodgængere

Reklame

 

Når vinteren eller skiftende vejr med nedbør og frost nærmer sig, er det hensigtsmæssigt at være forberedt på glatte cykelstier og fortove. Det er ikke sjovt at være skyld i, at en selv eller andre kommer til skade og derfor vælger mange at investere i en saltspreder.

En investering til vinteren

En saltspreder er et værktøj eller en maskine, som spreder salt i et jævnt lag og som bidrager til at kolde og glatte cykelstier eller fortove bliver mere sikre at færdes på. Den kan fås i mange forskellige mærker og kvaliteter og dermed også i mange forskellige prisniveauer. Se nogle af dem her. Din pengepung skal derfor være med til at tage beslutningen, men det er samtidig vigtigt, at produktet kan løse det behov, du har, så du ikke skal lave dobbelt arbejde eller have unødvendige udgifter til reparationer. Her er nogle af de ting, du bør overveje.

Dine overvejelser til købet bør være følgende…

Skal saltspreder spændes efter en traktor eller skal den skubbes? Er du ansvarlig for et stort område, som skal gøres trafikalt mere sikkert for de bløde trafikanter, bør du nok vælge traktorløsningen. Omvendt, hvis det blot handler om fortovet rundt om dit hus, kan du nøjes med en model, der skal skubbes.

Du skal også overveje, om du vil have en bred eller smal spredning. Hvis spredningen skal være smal på grund af hensynet til hækplanter eller anden bevoksning, skal du overveje at anskaffe sig en valseudlægger i stedet.

Endelig bør du overveje størrelsen af beholderen til salt. Forventer du, at du tit skal sprede salt, og er det vigtigt for dig, at du hurtigt kan tage saltsprederen, når du har brug for den, så skal du vælge en beholder med stor kapacitet. Omvendt fylder en saltspreder med en stor beholder mere i et skur eller en garage.