Gode tips til at undgå skader på tænderne i hverdagen – og hvad du skal gøre hvis uheldet er ude

Annonce

 

I dagens samfund er der meget fokus på sundhed og at leve et sundt liv. Denne debat bliver ofte ledt hen på spisevaner og motion, og det er der som sådan heller ikke noget galt med. Problematikken er bare, at andre emner ofte bliver glemt eller tilsidesat i debatten om sundhed. Især oral sundhed bliver ofte glemt, selvom problemer med tænderne og tandskader er et hyppigt problem blandt danskerne.

Tandbørstning er stadig vigtig som voksen

I børneårene og særligt i skolen er der stort fokus på den orale sundhed, og tandlægerne er i dag til dels med inde over undervisningen. Børn er altså for det meste godt klare over, hvor vigtigt det er at børste tænder.

Men det stopper ikke med at være vigtigt at børste tænder, når du bliver voksen – tvært imod. Tandbørstningen er det grundlæggende for at have sunde tænder, og er den primære beskyttelse dine tænder får. Så den skal der være styr på.

Pas på med arbejde, du ikke har styr på

Når tænder bliver skadede, er det ofte under en form for arbejdsskade, f.eks. hvis du er væltet under tungt arbejde eller har slået tænderne ind i noget. Så er det altså bedre at få hjælp af nogle professionelle – skal du flytte, kan du få hjælpe af flyttefirma Hammel, skal du skifte gulv, kan du få hjælp af en gulvlægger osv.

Søg hjælp, hvis du har været uheldig

Uanset hvor godt du passer på dine tænder, kan de stadig godt komme til skade, og så er det med at søge hjælp. For mange danskere er det økonomiske den største skræk, man tandlægeregningen skal ikke ødelægge det for dig. Du kan få hjælp fra sundhedsforsikringer, men mange tandlæger tilbyder altså også ydelser til forholdsvis fornuftige priser!08