3 gode grunde til at gå regelmæssigt til tandlæge

Dette indhold er sponsoreret

 

Ligesom resten af din krop skal dine tænder holde hele livet, og det er derfor altafgørende, at du passer godt på dem. Dine tænder har brug for daglig tandpleje og regelmæssige tandlægebesøg. Selvom de fleste danskere er bevidste omkring dette, er det desværre de færreste, der besøger tandlægen årligt. Det kan være på grund af den dyre regning, tandlægeskræk eller noget helt tredje, men ligegyldig hvad undskyldningen er, så bør du afkaste den. Derfor vil vi her komme med tre gode grunde til, hvorfor du skal gå regelmæssigt til tandlægen.

 

Det er billigere i længden

De flestes undskyldning for at afholde sig fra tandlægen er, at det er en dyr omgang. Et normalt tandeftersyn koster omkring 400-500 kroner per gang, selvom der er intet galt med dine tænder, og du blot skal have dem tjekket. Det kan måske godt virke som en dyr og unødvendig udgift, men i længden er pengene rigtig godt givet ud. For selvom din tandlæge eksempelvis opdager et hul til tandeftersyn, så er det billigere at få fikset hullet i øjeblikket. Hvis du ikke går regelmæssigt til tandlægen, og hullet derfor ikke bliver opdaget, så kan du ende med at have brug for en rodbehandling, der koster et par tusinde kroner mere end et enkelt ufarligt hul. Hvis du ikke allerede er tilknyttet en tandlæge, så find en tandlæge i københavn hurtigst muligt. 

Du forebygger kommende problemer

Når du går regelmæssigt til tandlægen, giver du også dine tænder de bedst mulige betingelser for ikke at ende i problemer. Det er altid bedre at forebygge tandproblemer end at behandle dem, når skaden først er sket. Ved en tandrensning får du fjernet tandsten og plak fra dine tænder, som er uvelkomne gæster i munden, fordi de kan udløse huller i tænderne. Du kan samtidig også undgå, at en fremtidig akut tandpine vil opstå, fordi en tandpine ofte opstår af en form for betændelsestilstand i dine tænder eller tandkød. Når du går regelmæssigt til tandlægen, vil sådan en betændelsestilstand altså nå at blive opdaget, før du får smerter og tandpine.

 

Du undgår at sygdom spreder sig

Dine tænders sundhed har betydning for hele kroppens sundhed. Hvis du eksempelvis får paradentose, som er en betændelsestilstand, der starter i tandkødet, kan bakterierne godt sprede sig til andre steder i kroppen. Hvis du ikke opdager, at du har en sygdom i munden, kan den nemlig sprede sig via blodbanerne, således både lunger, hjerne og hjerte kan blive ramt. De værste af disse sygdomme i munden kan udvikle sig utrolig hurtigt, hvorimod andre udvikler sig hen over mange år. Derfor er det yderst vigtigt, at du besøger tandlægen regelmæssigt, fordi en tandlæge vil kunne identificere begyndende sygdomme og betændelsestilstande i munden og sørge for, at de ikke spreder sig, inden det er for sent.